Budapeşte

Schengen ülkeleri arasında yer alan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye THY ve Pegasus Havayolları’nın direkt uçuşlarıyla ulaşabilirsiniz. Budapeşte’yi ve yakınındaki Estergon’u, sıkı bir programla 3 günde gezebilirsiniz.

Budapeşte şehri, Tuna Nehri’nin ortasından geçtiği Buda ve Peşte bölgelerinden oluşuyor. Peşte tarafındaki en önemli yapı parlamento binası, Buda’da ise Buda Kalesi bulunuyor. Kraliyet döneminde Peşte zenginlerin oturduğu bölgeymiş, halk ise Buda’da oturuyormuş.

Budapeşte Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Ulaşım ve Macar para birimi Forint

THY, havalimanında 2B nolu terminale iniyor. Şehir merkezine toplu taşıma ile direkt bir ulaşım yok. Havaalanından valizleri alıp çıktığınızda sol bölümde bir bilet satış ofisi var, diğeri ise 2A nolu terminalde. 2A terminalindeki 08:00-22:00 arasında THY’nin kullandığı 2B terminalindeki ise 09:00-21:00 saatleri arasında açık. Buradan günlük, tek kullanımlık biletler alabilirsiniz. Biletler metro, tramvay ve otobüslerde geçerli. Bilet fiyatlarına ulaşmak için tıklayın.

Metro istasyonlarındaki bilet makinaları
Metro istasyonlarındaki bilet makinaları

Bilet satış ofisinde kredi kartı geçerli. Biz yolda ihtiyacımız olursa sorun olmaması için satış ofisinin karşısındaki döviz bürosundan 30 Euro bozdurup Forint aldık, kur burada çok düşük tahmin edersiniz. Şehir merkezindeki döviz bürolarından çok daha yüksek kurdan döviz satabilirsiniz.

Macaristan’da Euro birçok yerde geçerli değil. Para birimleri Macar Forinti. 100 Forint yaklaşık 1,08 TL’ye denk geliyor(Ekim 2015). Hesap için gördüğünüz fiyatlardan yaklaşık 2 sıfır atmanız yeterli.

Biletleri alıp havaalanının kapısından çıktıktan sonra sola doğru yürüyünce otobüs durağına ulaşacaksınız. 200E numaralı otobüs 7 dakikada bir havalimandaki duraktan hareket ediyor ve yarım saatlik yolculuk sonunda Kőbánya-Kispest adındaki M3 metro hattının olduğu durağa götürüyor. Burası otobüsün son durağı. Otobüsten indikten sonra hiçbir yönlendirme yok. Yapacağınız şey üst geçitten karşıya geçip metro durağına ulaşmak. Zaten otobüsten inen herkes metroya yürüdüğünden insanları takip etmeniz yeterli olacaktır. Üst geçitte asansör ya da yürüyen merdiven yok, o yüzden valizleriniz ağırsa sorun yaşayabilirsiniz.

Metro haritasına ulaşmak için tıklayın.

Şehirde toplam 4 adet metro hattı var. M3 metro hattının Kőbánya-Kispest durağından metroya binerek otelinize en yakın duraktan inebilirsiniz. Bizim otelimiz Zincir Köprüsü’nün(Chain Bridge) hemen yanında olduğundan Deák Ferenc tér durağında inip biraz yürüyerek otelimize ulaştık.

Uçağınız gece geç saatte iniyorsa metro kapalı olacağından şehir merkezine nasıl ulaşabileceğinizle ilgili bilgiyi aşağıdaki fotoğraftan alabilirsiniz.

Otobüse bindiğinizde bileti valide etmeyi yani makineye yerleştirerek onaylatmayı unutmayın.

d

Budapeşte’de Konaklama

Biz 3 günlük seyahatimizde Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge’te kaldık. Konum olarak harika bir yerde. Çoğu yere yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Şehir merkezinin çok yakınında bir konumda. Manzarası da harikaydı. Otel biraz eski ama yatakları, temizliği iyiydi. Ayrıca personeli de güleryüzlü ve yardımseverdi. Oteli tavsiye ederim.

Sofitel
Sofitel

Central Market Hall (Központi Vásárcsarnok)

Valizleri otele bıraktıktan sonra ilk iş Central Market’a gittik. Burası Türkiye’deki büyük kapalı pazar yerlerinin aynısı. Alt katta gıda ürünleri ve hediyelik götürebileceğiniz biber, yağ, salça ürünleri satılıyor. Üst katında ise masa örtüleri, nevresimler vs satılıyor ve restaurantlar yer alıyor.

Central Market
Central Market
Central Market
Central Market
Central Market
Central Market
Central Market
Central Market

Ulaşım : 47 ve 49 nolu tramvayların ya da M4 nolu metro hattının Fővám tér durağında inerek Central Market’a ulaşabilirsiniz.

Macaristan Parlamento Binası (Országház)

Avrupa’nın en eski kamu binalarından biri olan Macaristan Meclisi, Tuna Nehri’nin kıyısında bulunuyor. Budapeşte’nin en yüksek ve Macaristan’ın en geniş binası olarak geçiyor. 1885 yılında yapımına başlanmış ve 1895’te açılışı yapılmış. Ancak tamamen tamamlanma tarihi 1904 olarak geçiyor. Komünist dönemde binanın kubbesinin üzerinde Kızıl Yıldız sembolü bulunuyormuş. 23 Ekim 1989’da komünist rejim yıkıldıktan sonra 1990 yılında yıldız da kubbeden kaldırılmış.

Neo-Gotik mimari stiliyle inşa edilen binanın kubbesi ise Neo-Rönesans stiliyle yapılmış. 2000 yılından beri içerisinde Macaristan Kralı’nın tacı sergileniyor. Binayı rehberli turlarla gezebiliyorsunuz. Önceden saatli bir tur satın alırsanız iyi olur, oraya gittiğinizde genelde turlar dolmuş oluyor.

Bilet almak için tıklayın.

Macaristan Parlamento Binası
Macaristan Parlamento Binası
Macaristan Parlamento Binası
Macaristan Parlamento Binası

Ulaşım : M2 metro hattının Kossuth Lajos tér durağından ya da 2 nolu tramvayın Országház durağında inerek parlamentoya ulaşabilirsiniz.

Parlamento
Parlamento
Parlamento
Parlamento

Kossuth Lajos Meydanı (Kossuth Lajos tér)

Parlamento’nun arkasında yer alan meydan. Macaristan’ın Avusturya’dan bağımsızlık mücadelesine önderlik eden Macar siyasetçinin Kossuth Lajos’un adı verilmiş. Meydana belirli aralıklarda su buharı veriliyor. Yaz aylarında keyifli bir aktivite.

Kossuth Lajos Meydanı (Kossuth Lajos tér)
Kossuth Lajos Meydanı (Kossuth Lajos tér)

Budapeşte’nin Heykelleri

Tuna nehri kıyısında yürüdüğünüzde birçok heykel göreceksiniz. Bu heykellerin en ünlüsü Küçük Prenses (Kiskirálylány) olarak geçiyor. 1972 yılında heykeltraş László Marton, 5 yaşındaki kızından esinlenerek 50 cm uzunluğundaki heykeli yapmış. Tuna Nehri’nin kıyısında kopyası bulunuyor. Heykelin gerçeği Macaristan Ulusal Galerisi’nde(Magyar Nemzeti Galéria) bulunuyor. Heykelin dizlerine dokunulduğunda şans getireceğine inanılıyor.

Küçük Prenses (Kiskirálylány)
Küçük Prenses (Kiskirálylány)

Önemli diğer bir heykeli, parlamento binasından Chain Bridge’e doğru yürürken göreceksiniz. Heykel Macar şair Atilla Jozsef’e ait. Şizofreni hastası olduğundan 32 yaşında kendini bir trenin önüne atarak hayatına son vermiş. Şiirlerinde şehirde yaşanan fakirlik ve işçi sınıfının yaşamı konularını işliyormuş.

Atilla Jozsef
Atilla Jozsef

Son olarak önemli diğer bir sanat eseri ise parlamento binasının 300 metre aşağısındaki “Tuna kıyısındaki ayakkabılar“. Macarcası “Cipők a Duna-parton” olan ayakkabılar bir holokost anıtı olarak 2005 yılında açılmış. II. Dünya Savaşı sırasında ölen Yahudiler anısına yapılmış.

Tuna kıyısındaki ayakkabılar
Tuna kıyısındaki ayakkabılar

Chain Bridge’e yürürken nehir kıyısında ayakkabıları görebilirsiniz. Burayı ziyaret edenler ayakkabıların içlerine çiçekler bırakıyor.

Váci Utca (Váci Caddesi) ve Vörösmarty Meydanı (Vörösmarty tér)

Alışveriş caddesi olan Váci, Vörösmarty Meydanı’ndan başlıyor. Birçok mağazanın ve restaurantın yer aldığı cadde gece de hareketli.

Váci Utca (Váci Caddesi)
Váci Utca (Váci Caddesi)
Vörösmarty Meydanı(Vörösmarty tér)
Vörösmarty Meydanı(Vörösmarty tér)

Ulaşım : M1 metro hattının Vörösmarty tér ya da 2 nolu tramvayın Vigadó tér durağında inerek meydana ve Váci Caddesi’ne ulaşabilirsiniz.

Elisabeth Köprüsü (Erzsébet híd)

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun kraliçesi Elisabeth’in anısına 1903 yılında yapılmış ancak köprü Almanlar tarafından İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkılmış. Daha sonra 1964 yılında yeniden yapılmış ve şu an Tuna Nehri üzerindeki 3. yeni köprü olarak geçiyor.

Elisabeth Köprüsü(Erzsébet híd)
Elisabeth Köprüsü(Erzsébet híd)
Elisabeth Köprüsü(Erzsébet híd)
Elisabeth Köprüsü(Erzsébet híd)

Ulaşım : Váci Caddesi’nin sonunda sağda köprüyü görebilirsiniz. Ayrıca 2 nolu tramvayın Március 15. tér ya da M3 metro hattının Ferenciek tere durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Chain Bridge (Zincir Köprüsü – Macarca : Széchenyi lánchíd)

Buda ile Peşte bölgesini birbirine bağlayan ilk köprü olan Zincir Köprüsü 1849 yılında yapılmış. Köprü adını finansörü olan Macar politikacı István Széchenyi almış. İkinci Dünya Savaşı sırasındaki Budapeşte Muharebesi’nde köprü ağır bir hasar almış. Sovyetler Birliği’nin zaferiyle sonuçlanan muharebeden 4 yıl sonra köprü yeniden açılmış.

Zincir Köprüsü (Széchenyi lánchíd)
Zincir Köprüsü (Széchenyi lánchíd)
Zincir Köprüsü (Széchenyi lánchíd)
Zincir Köprüsü (Széchenyi lánchíd)

Ulaşım : Köprüye 2 nolu tramvay hattının Széchenyi István tér durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)

1265 yılında inşa edilen saray, müze ve kale kompleksi. İçerisinde Buda Kalesi, Budapeşte Tarih Müzesi bulunuyor. 1526 yılındaki Mohaç Savaşı sonrasında Osmanlı mülkü olan kale, Budin ismini almış. 1686 yılında Haçlı orduları tarafından alınan Budin, tekrar Buda ismini almış.

Kalenin içerisindeki kilise Osmanlı döneminde camiye dönüştürülmüş, Haçlılar’dan sonra tekrar kilise olmuş.

Kalenin arka kısmında da çok eskiden kullanılan, yıkılmış olan sarayın kalıntıları bulunuyor.

Eski Saray Kalıntıları
Eski Saray Kalıntıları

Buda Kalesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldığını belirteyim. İkinci Dünya Savaşı sırasında ciddi hasar alan kale, restorasyon çalışmalarından sonra şu anki halini almış.

Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)
Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)
Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)
Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)
Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)
Buda ya da Budin Kalesi (Budavári Palota)

Ulaşım : Zincir Köprüsü’nü geçtikten solda Buda Füniküleri’nin(Budavári Sikló) girişini göreceksiniz. Füniküler 1870 yılında açılmış. İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalandığından kapanan hat, yeniden 1983 yılında açılmış. Kaleye en hızlı ulaşım fünikülerle sağlanıyor ancak fiyatı otobüse kıyasla pahalı. Metro, tramvay ve otobüslerde geçen biletler burada geçerli değil. Bilet fiyatları tek yön 1200 HUF, gidiş dönüş 1800 HUF. Her gün 7:30-22:00 saatlerinde açık.

Buda Füniküleri(Budavári Sikló)
Buda Füniküleri(Budavári Sikló)

Bir diğer ulaşım ise, 16 nolu otobüs hattıyla sağlanıyor. Zincir Köprüsü’nün üzerinden geçip Kale Tepesi’ne çıkan bu otobüsten Dísz tér durağında inerek kaleye ulaşabilirsiniz.

Matyas Kilisesi (Mátyás-templom) ve Balıkçının Burcu (Fisherman’s Bastion-Macarca:Halászbástya)

Kralların taç giydiği Katolik kilisesi Matyas ve Balıkçının Burcu yanyana iki tarihi bina.

Kilise ilk kez Macaristan kralı 1. Stephan’ın emriyle 1015 yılında inşa edilmiş ancak bu binanın kalıntıları şu anda yokmuş. Günümüze kadar gelen bina ise 14. yüzyılda yapılmış, son halini ise 19. yüzyıldaki restorasyon sırasında almış.

Matyas Kilisesi
Matyas Kilisesi

Balıkçının Burcu ise 1895-1902 yılları arasında 7 kule olarak inşa edilmiş. İsmini Orta Çağ zamanında da günümüzdeki duvarların olduğu yerde şehri korumak için yapılan duvarları savunmada görevli olan balıkçı derneğinden almış.

Balıkçının Burcu
Balıkçının Burcu

Ulaşım : 16 ve 16A nolu otobüslerle kaleyi gezdikten sonra kolayca kiliseye ulaşabilirsiniz. Dísz tér durağından otobüse binip bir durak sonra Szentháromság tér durağında inerek ya da 15 dakika yürüyerek gidilebiliyor.

Tuna’da Tekne Turu

Elizabeth Köprüsü yakın olan, Peşte tarafındaki turlardan birinde Türkçe kulaklıklı rehberlik hizmeti var. Onun dışındakilerin hiçbirinde görmedik. Bunun fiyatı biraz daha pahalı diğerlerine göre. Tekne turunu mutlaka gece yapın, Budapeşte’yi tekneyle gece gezmek çok daha keyifli. Türkçe rehberi olan tekne turunda 1 kadeh içki de fiyata dahil.

Margaret Adası (Margit-sziget)

Budapeşte’nin kuzey kısmında yer alan ada aynı zamanda şehir parkı. İçerisinde çalan müziklere göre kareografik su gösterilerinin yapıldığı bir süs havuzu ve yürüyüş alanları yer alıyor.

Adanın uzunluğu 3 km kadar, yaklaşık 35 dakikada yürünebiliyor. İçerisinde parkı gezdiren üstü açık ufak trenler var. Ama biz aynı zamanda parkın içinden geçen otobüse binerek kısa bir tur atmayı ve adanın üst kısmındaki köprüde yer alan tramvay duraklarına gitmeyi tercih ettik.

Adanın içinden 26 numaralı otobüs geçiyor. İlk durak hemen Margitsziget / Margit híd tramvay durağından parka doğru yürüdüğünüzde sağda. Aynı zamanda yukarıya doğru yürüdüğünde yol boyunca 3-4 tane ara durak var.

Margaret Adası (Margit-sziget)
Margaret Adası (Margit-sziget)
Margaret Adası (Margit-sziget)
Margaret Adası (Margit-sziget)

Ulaşım : 4 ve 6 nolu tramvay hatlarının Margitsziget / Margit híd durağında inerek adaya ulaşabilirsiniz. Tramvay adayı ana karaya bağlayan köprünün ortasında duruyor. Buradan içeriye yürüyerek süs havuzunun olduğu bölgeye ulaşabilirsiniz.

Kahramanlar Meydanı(Hősök tere)

Budapeşte en büyük meydanı olan Kahramanlar Meydanı’nda, 7 Macar Kabile Liderinin ve diğer önemli Macar liderlerin heykelleri yer alıyor. 7 Macar Kabile Lideri, M.S. 895 yılında Panoniyen Havzası olarak geçen Budapeşte güneyindeki havzanın liderleriymiş.

Meydanın sağ tarafında Sanat Müzesi(Kunsthalle), sol tarafında ise Güzel Sanatlar Müzesi(Szépművészeti Múzeum) yer alıyor.

Duvarların üstlerinde yer alan 4 heykel, soldan sağa sırasıyla; Çalışkanlık ve İyilik, Savaş, Barış ile Şan ve Bilgeliği simgeliyor. Meydanın orta kısımdaki uzun sütunun üzerinde bulunan heykelde ise vahiy getiren melek Cebrail tasvir edilmiş. Bu sütun 1896-1906 yılları arasında Macaristan’ın 1000. kuruluş yılı için yapılmış. Bu nedenle 1000 Yıl Anıtı(Millenniumi emlékmű) olarak adlandırılıyor.

Kahramanlar Meydanı (Hősök tere)
Kahramanlar Meydanı (Hősök tere)

Ulaşım : 1 nolu metro hattının Hősök tere durağında inerek meydana ulaşabilirsiniz.

Vajdahunyad Kalesi (Vajdahunyad vára)

Kahramanlar Meydanı’nın ön kısmındaki göl kenarında bulunan kale 1896 yılında, Macaristan’ın 1000. kuruluş yılı kapsamında yapılmış. Macaristan’ın çeşitli yerlerindeki binaların, özellikle de şu anda Romanya sınırı içerisinde bulunan Vajdahunyadi Kalesi’nin kopyası olarak inşa edilmiş. Kalenin orjinali mukavva ve ahşaptan yapılmış ancak çok popüler olmasından dolayı 1904-1908 arasında yeniden yapılmış. Günümüzde Avrupa’nın en büyük tarım müzesine ev sahipliği yapıyor.

Kalenin yanındaki gölde deniz bisikleti kiralanabiliyor.

Vajdahunyad Kalesi (Vajdahunyad vára)
Vajdahunyad Kalesi (Vajdahunyad vára)

Kalenin bahçesinde Anonymus adında, 12.yüzyılın sonu-13. yüzyılın başında yaşamış; Macar kralı Béla III’ün noterlik ve tarihi kaydetme görevi verdiği kişinin anıtı yer alıyor. Elinde tuttuğu kaleme dokunulursa tekrar Budapeşte’ye gelineceğine inanılıyor. Heykel 1903 yılında yapılmış.

Anonymus
Anonymus

Ulaşım : 1 nolu metro hattının Hősök tere durağında inmeniz gerekiyor. Kahramanlar Meydanı’ndaki heykelleri geçip, köprüden sonra sağa döndüğünüzde kalenin giriş kapısına ulaşabilirsiniz.

Vajdahunyad Kalesi'nin Girişi
Vajdahunyad Kalesi’nin Girişi

Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)

Vajdahunyad Kalesi’nin karşı tarafında bulunuyor. Tesis yaz-kış açık. İçerisinde kapalı ve açık sıcak ve soğuk havuzları var.

Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)

Çok profesyonel bir yer olduğunu söyleyemeyeceğim. Beklentinizi çok yüksek tutmayın. Soyunma kabinlerinin kapıları kilitlenmiyor, havuzlardan sonra şampuanla yıkanabileceğiniz bir duş yok ama onun dışında eğlenceli bir yer.

Girişte her kişiye bileklik veriyorlar. Kapıdan bu bileklikle geçiyorsunuz, ayrıca içerde eşyalarınızı kilitleyeceğiniz dolaplar da bu bilekler okutularak kullanılabiliyor. Çıkışta da bilekliği makinaya atarak turnikeden çıkabiliyorsunuz. İçeride havlu, terlik, mayo vs bulunmuyor. Yanınızda götürmeyi unutmayın. Ayrıca açık olan soğuk su havuzuna giriş için bone takılması zorunlu. Onun dışında sıcak su havuzlarında bone istenmiyor.

Kaplıcaya giriş ücretlerine ulaşmak için buraya, açık olduğu saatlere ulaşmak için buraya tıklayın.

Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)
Széchenyi Termal ve Yüzme Havuzu (Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda)

Ulaşım : Kahramanlar Meydanı’nı gezdikten sonra buraya gelmiyorsanız, direkt olarak 1 nolu metronun Széchenyi fürdő durağında inerek termale ulaşabilirsiniz.

Budapeşte’de Nerede Yenir? Budapeşte’de Ne Yenir?

Mátyás Pince

Çigan geceleriyle ünlü Budapeşte’de, Çigan gecesi gösterisi için Mátyás Pince’ye gittik. Buraya Trip Advisor aracılığıyla buldum. Yemekleri ortalamaydı, özellikle gulaş içmemenizi tavsiye ederim. Çok yağlıydı. Gösteriyi de çok beğenmedik. Genel olarak temiz ve ilgili garsonların çalıştığı bir yer olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında daha iyi bir alternatif bulursanız onu tercih edebilirsiniz.

Mátyás Pince
Mátyás Pince

İnternet sitesine ulaşmak için lütfen tıklayın. İki adet gulaş, iki adet ana yemek ve 3 bardak bira için toplam 15.920 Forint hesap ödedik.

Mátyás Pince
Mátyás Pince
Gulaş
Gulaş

Gerbeaud

Budapeşte’nin en meşhur ve turistik mekanı desem sanırım yanlış söylemiş olmam. Vörösmarty Meydanı’nda bulunan Gerbeaud tarihi bir restaurant ve café. Bir akşam burada yemek yemenizi tavsiye ederim.

Gerbeaud
Gerbeaud

Biz oteldeki resepsiyonistin tavsiyesi üzerine Hortobágyi Palacsinta(Macar Krebi), Borjúpörkölt adındaki et yemeği ve Rigatoni(Sebzeli Makarna) yedik. 2 birayla birlikte toplam 10.385 Forint hesap ödedik. Yemekler çok lezzetliydi.

Aynı zamanda bir gün sonra öğlen gelip café bölümünden dondurma aldık. O da çok lezzetliydi.

Hortobágyi Palacsinta(Macar Krebi)
Hortobágyi Palacsinta(Macar Krebi)
Borjúpörkölt
Borjúpörkölt
Rigatoni
Rigatoni

Ulaşım : 1 nolu metro hattının Vörösmarty tér durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Onyx

Gerbeaud’un sağında yer alan bu mekan Michelin yıldızlı. Çok şık, fiyatları da diğer yerlere kıyasla yüksek. Özellikle tatlısı çok güzeldi. Eğer bütçeniz fazlaysa deneyebilirsiniz. Rezervasyon gerekli.

Onyx
Onyx

IMG_9879 IMG_9880

Toterasz

Kahramanlar Meydanı’ndaki heykellerin arasından geçip göl kıyısına doğru geldiğinizde, köprüyü geçmeden hemen sağdaki yokuştan aşağıya inerek ulaşabilirsiniz. Mekan göl kenarında yer alıyor. Hava çok sıcak olduğundan birşeyler içmek için oturmuştuk. İçecekleri çok güzel, manzarası da güzel. Tavsiye ederim.

Menü
Menü

İki adet çilekli limonata ve bir mango limon için 2.805 Forint ödedik.

Yazımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

İyi seyahatler :)

Yeni eklenecek şehirlerle ilgili anında bilgi sahibi olmak için hemen Facebook ve Twitter hesaplarımı takip etmeye başlayın.

“Budapeşte” üzerine 5 düşünce

  1. “Budapeştede alternatifleri ararken sitedeki resimlere bakıp birazda gaza geldik :) Budapeştede bir turkçe rehber bulduk buradaki yorumlardan. ( http://www.budapestetur.com ) ve alternatif bir tur istedik. Tam anlamiyla harikaydi. Tüm resimdeki yerleri ve Budapeştenin alternatif sıra dışı mekanlarını iki gün boyunce gezdik. En çok hoşumuza gidende ikinci el dükkanları ve bit pazarıydı. Harika yağlı boya tablo buldum 80 euroya…..

  2. Ne guzel anlatmışsınız, emeğinize sağlık. Budapeşte ilk etapta tipik bir avrupa şehri izlenimi yaratsa da tanıdıkça içinizde sempati uyandıracak, özellikte gezmesi ekonomik tekrar geleceğim dedirten bir şehir. Bizlerde burada turkce sehir turlari ve apart isletenler olarak daha her yeni gezgini gördükçe mutlu olmaktayiz, Herkese http://www.budapestetur.com ekibi olarak şimdiden bol gezmeler

  3. Budapesteye tekrar gitmis gibi olduk. Elinize saglik.
    Biz budapesteye ailecek gittik. Yolda bavullarla ugrasmamak icin orada rehberlik ve servis hizmeti veren turk arakdaslari internetten buldum. Super zahmetsiz trasnferleri ve sehri gezdirdiler bize.
    Gidenlere tahsiye ederim. http://www.budapestetur.com siteleri Budapesteye gitmisken Estergon kalesine kadar cikmayi ihmal etmeyin. Tabiki gitmisken yine Gulas corbalarini deneminizde fayda var.
    Herkese iyi gezmeler

  4. Ilk etapta tipik bir avrupa şehri izlenimi yaratsa da tanıdıkça içinizde sempati uyandıracak, özellikle christmas dönemini geçirmek için avrupa’nın en güzel yerlerinden biri olan güzeller güzeli şehir ; Budapeste.

    Gitmeden once Budapestede lokal turk rehber Bulent e ulastik. Internette budapestetur diye yazinca hemen cikiyor turk rehber olarak.
    Aile ile gidince stress yasamadan yorulmadan gezmek birde sehiri gercekleriyle ögrenmek icin bu yolu tavsiye ederim. Transferde istedim 45 euroya onlardan. Yarim gunluk sehir yuruyus turu 4 kisi icin 80 euroya anlastim. Otobus turlarindan ucuza geldi. Ustelik bize ait rehberimiz oldu. Kalvinterdeki esnaf lokantasini; sicak sarabi; gece manzaralarini; CF dondurmasini unutmayacagiz. Aparti 80 euro ayarladim. Rehberin gosterdigi yerlerde yemek yedik. Gunluk 50 euroya geldi. Pegasusta zaten indirimliydi. Bir vizeye verdigim paraya acidim.
    Yoksa ucuz sehir tadini cikartin….

    Ayca&Demir

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yurtdışını kendim gezerim diyenlerin sitesi!

Yukarı Çık